SECCIONS

lunes, 1 de abril de 2019

Retir 2019 a es Cubells

En aquest entorn meravellós s'ha celebrat el retir de Mindfulness amb la temàtica "Actituds mindfulness i reducció de l'estrés" amb la direcció de Mauro Garcia Toro i Organitzat per l'associació d'Eivissa i Formentera de Mindfulness (AEFMIND).

Un espai per a compartir i, en paraules de Mauro, una parada en el camí, on els caminants poden compartir experiències, allò que els va bé, aclarir dubtes i, en definitiva, enriquir-se uns dels altres. 

Poder atendre, en quietud i silenci, des de la pràctica grupal, a aquelles actituds que volem incorporar a la nostra vida: alegria i amor, pau i paciència, energia i vida, compassió i amabilitat. Agraïment, acceptació també varen ser paraules que sonaven i ens ressonaven continuament. 

Temps per repensar la nostra escala de valors i com atenem a allò què és valuós per a nosaltres. 

També per clarificar la nostra finalitat amb el Mindfulness, es va posar en valor l'objectiu de potenciar el benestar psicològic que cerca major satisfacció vital, aliviar el patiment propi i alié i gaudir més de la vida. 



No trobem baladí el fet d'avançar cap a un desenvolupament espiritual, cap a estats de consciència més plena. Però no per això anem a infravalorar la validesa del mindfulness com a eina per a la vida amb la finalitat que s'ha exposat anteriorment.

Durant tot el retir, de la mà de Mauro, ha estat molt present l'estil de vida Mediterrània per a la millora del benestar i de la salut física i mental: banys de sol, contacte amb la natura, relacions socials saludables, activitat física... que junt amb la pràctica del Mindfulness ens pot ajudar a gaudir de la vida. 

I "la humanitat compartida"... Estem interconnectats. Us ho expliquem amb les paraules de n'Einstein: 

Un èsser humà és una part de la totalitat que anomenem Univers, una part limitada en el temps i en l'espai. Però, s'experimenta a si mateix, els seus pensaments i sentiments com algo separat a la resta; una forma d'il·lusió òptica de la consciència. L'il·lusió és una forma de presó que limita els nostres desitjos personals i la nostra preocupació per unes poques coses que estàn properes a nosaltres. La nostra tasca ha de ser lliberar-nos d'aquesta presó, extenent el nostre cercle de compassió fins abraçar la totalitat de les criatures vives i la totalitat de la natura en la plenitud de la seva bellesa"

No hay comentarios:

Publicar un comentario