SECCIONS

sábado, 20 de abril de 2019

El racó de la gratitud

La gratitud és una de les actituds que més es relaciona amb la felicitat, i té sentit, no?
La professora Maria José Gisbert de l'IES Sant Agustí ha dissenyat amb el seu alumnat de quart d'ESO (en el temps de tutoria) un racó per a donar les gràcies, on l'alumnat pot accedir en qualsevol moment per a escriure alguna cosa que ha d'agrair a un company o companya, a un professor o professora o, simplement, agrair alguna experiència. 
Aquest racó és fruit de la reflexió, després de les pràctiques amb la tutora i de la intervenció de na Immaculada Banacloche en continguts d'"Educar des del ser". L'alumnat va veure la importància que té, tant per a l'individu com per al grup, donar les gràcies. 
En aquest sentit, no només els adolescents van fent-se conscients de lo afortunats que són si no que, a més, es genera un clima d'aula molt més amable i afectuós. 

Així què, vist que pot ajudar, na Maria José també la desenvolupa a segon d'ESO, en aquest grup com a part de l'assignatura de llengua castellana on es treballen les emocions, la importància de l'actitud cap als altres i aquesta dinàmica de la gratitud podia resultar útil. 
A segon, la dinàmica es modifica. Cada alumne té un paper que pot dividir en 3 o en 4 trossos. En cada part escriu alguna cosa que vol agrair a un company o a la professora, quan ho tenen escrit, tothom baixa el cap i quan la professora toca a una persona, aquesta s'aixeca i li deixa el paper al davant del company o companya a qui vol agrair. 
L'alumnat demana regularment la dinàmica, així que podem pensar que els hi senta bé. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario