SECCIONS

lunes, 5 de julio de 2021

Expressió corporal: "La nostra veu"




 L’expressió corporal ens dóna l’oportunitat d’un aprenentatge integral, vivencial i globalitzat. 


També ens dona l’oportunitat de deixar que passen coses, des de les protestes per haver de mobilitzar el cos, el cor i la ment, fins als conflictes que poden sorgir, i sorgeixen. I tot és una oportunitat d’aprenentatge: emocions, valors, relació amb els altres.


En el treball de l’expressió corporal, la consciència sobre el propi cos, les sensacions corporals, prenen una dimensió real, necessària. També prendre consciència de l’espai, del ritme, dels altres… La finalitat, l’autoconeixement a través de l’exploració per a millorar la presència.


Una cosa que els solc dir al meu alumnat és: “Pren consciència de tu mateix i decideix si, si desapareixes de l’escena, notarem la teva absència”


La connexió amb la respiració serà un recurs necessari, per a prendre consciència, per a autoregular-se, per a comunicar…


En aquestes sessions totes les respostes, totes les propostes són correctes, tothom enriqueix amb les seves aportacions.


Al projecte d’expressió corporal dels primers d’ESO i de segon A,B i C, a l’IES Isidor Macabich s’ha optat per una actuació coral, és a dir, tot el grup actua simultàniament. Cada grup ha desenvolupat una idea sobre algun tema que els preocupa, els interessa, o sobre el que volen fer una crítica. 


A més del llenguatge corporal, s’ha donat espai a altres llenguatges per a atendre millor a les diferents intel·ligències del nostre alumnat, així, algunes persones han realitzat una obra plàstica que representa la idea del grup, altres han fet música en directe i altres han escrit un text explicatiu de la idea desenvolupada. 


Us anirem compartint els diferents textos amb una breu explicació del projecte que ha desenvolupat cada grup. Els diferents projectes, enregistrats en vídeo, s’estan editant i es compartiran en els diferents classrooms però, de moment, no es compartiran a les xarxes socials. 


L’altre dia una amiga, Gemma Llopis, em va dir que la seva cantant preferida sempre acabava els seus concerts amb la mateixa frase: “Use your voice”, i això hem de procurar, donar-los l’oportunitat d’utilitzar la seva veu, d’expressar-se, de la manera que millor es sentin. És important donar la veu als i les nostres joves, si ens aturem a escoltar amb atenció veurem que tenen molt a dir, només cal donar-los una oportunitat i aprendre.


Enhorabona a totes i a tots!



1 comentario:

  1. "Use you voice" en el rol que t'ha tocat o has triat per a viure.és un pas més enllà de "prendre consciència que ensenya Viqui als seu alumnat necessari com a pas previ a prendre consciència del Interser del que formem part.
    Siga el rol que siga el que estiguem desenvolupant, 'use you voice' per a transmetre la compassió, emprar l'amabilitat, practicar l'escolta activa,crear sentiment amorós,de respecte cap a u mateix i cap els demés.
    Pense que deuria de formar part de la responsabilitat docent en els temps que corren.

    Gràcies Viqui per 'use you voice'tant entre l' alumnat que atents i la teva tasca al Cep amb l'equip que heu format, alineada en el benestar del professorat i per tant de l'alumnat.

    Use you voice.

    ResponderEliminar