SECCIONS

lunes, 23 de enero de 2023

NOUS REPTES DE BENESTAR. CEIP SA JOVERIA-IES ISIDOR MACABICH.

 


El CEIP sa Joveria i l'IES Isidor Macabich hem finalitzat la formació intercentres amb l'acompanyament del CEP d'Eivissa, de la mà del nostre assessor Toni Valencia. 

Per la darrera sessió en Toni ens va proposar un world cafè per a facilitar la reflexió i esbrinar els nous objectius de millora. 



En aquest punt, sobre l'aprenentage que havia generat i l'avenç, cal destacar com ens ha facilitat un canvi de mirada (consideració positiva incondicional) i la importància de avançar en competències emocionals amb companys i companyes de l'IES i d'una de les escoles adscrites. 


Sobre l'impacte de l'experimentació a les aules, tothom vàrem coincidir amb la necessitat que tenim, infants i adults, de ser escoltats, d'atendre a les emocions emergents, de poder conèixer les emocions per a poder gestionar-les... I sobre la sostenibilitat, passa per incorporar, si així ho consideren els diferents claustres, el benestar de la comunitat com una línia estratègia als Projectes Educatius de Centre, continuar amb la formació del professorat, augmentant així el número de docents que ho duran a les aules i redactar un programa conjunt a partir del que ja fem en els diferents centres que done coherència i continuïtat des d'infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius. 


Com que aquesta formació formava part d'un itinerari formatiu de tres cursos, era important decidir el millor camí a seguir, sempre pensant en allò que ens permeti crear un bon clima d'aula i de centre que faciliti un millor aprenentatge de l'alumnat i el benestar de totes les persones de la comunitat educativa. 

I, en aquest sentit, els passos a seguir en quant a la formació pensem que són: 

  • Curs 2023-2024 formació en Mindfulness per al benestar i estratègies per a introduir el Mindfulness a les aules.
  • Curs 2024-2025 formació en Pràctiques Restauratives. 

I així d'orgulloses i orgullosos ens mostravem un cop finalitzada l'aventura. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario