SECCIONS

domingo, 18 de diciembre de 2022

COMPETÈNCIES PER A LA VIDA I CONDUCTES PROSOCIALS

 


Compartir el que aprenem i regalar el nostre temps a altres persones ens fa sentir bé.  Així s'ha sentit l'alumnat de primer d'ESO C de l'IES Isidor Macabich d'Eivissa quan van donar el servei de Mindfulness als col·lectius que ells i elles van decidir. L'actitud altruista beneficia tant a la persona que reb com a la que dóna.

El projecte d'ApS "Mindfulness per a la gestió emocional" s'emmarca en el context del programa que desenvolupem al nostre centre a primer i segon d'ESO (s'està implementant de manera escalonada a tots els cursos) "Mindfulness, compassió i educació positiva per a promoure actituds prosocials a educació secundària"

També us compartim la presentació que fem servir amb l'alumnat per si us és d'utilitat "Mindfulness per a la gestió emocional"

Després de rebre la formació sobre Mindfulness, emocions, estrès; realitzar pràctiques; investigar; compartir... arriba el moment de la preparació del servei. 

Preparant la presentació per al servei
Molt concentrades!

Discutint els darrers detalls


Preparades per assajar



Hugo, David, Ginés, Teo, Pablo i Joan van pensar que estaria bé donar el servei als companys i companyes de segon de batxillerat per a ajudar-los en la gestió de l'estrès, els hi van proposar una pràctica d'atenció al cos en posició d'estirats. Abans els hi van parlar de l'estrès, de l'eustrès ("estrès bo") , del distrès ("estrès dolent") i de les emocions. 

    
    
Hugo, David, Ginés, Teo, Pablo i Joan en un moment del Servei a segon de batxillerat. 

I després de l'explicació, van guiar la pràctica. L'alumnat de segon es va mostrar molt agraït als companys de primer de l'ESO. 

Júlia, Miriam, Tanit i Marta Bonet van voler oferir el seu servei a un grup de cinqué de l'escola de Puig d'en Valls (que va ser la seva escola) i la seva proposta va ser treballar les emocions contruint el pot de la calma i explicant com aquest pot els pot ajudar a regular l'emoció intensa per a no actuar de manera impulsiva. 

                                
  

A la mateixa escola van decidir donar el servei Marta Mata, Ana, Aslhey i Irene, elles estaven preocupades pels nens i nenes que, ja a edats tan tempranes, pateixen estrès. Els hi van proposar a l'altre grup de cinquè, una pràctica d'atenció al cos. Després de la pràctica, van facilitar un cercle per a què els companys i les companyes tinguessin l'oportunitat de compartir la seva experiència. 




                        
Tant l'alumnat com el professorat de l'escola ens van acollir molt càlidament. 

Deyanira, Lucía i Daniela Arribas, van decidir donar el servei al grup d'FP bàsica especial del nostre centre. Els van convidar a fer una pràctica d'atenció a la respiració. 


                                            

Després de la pràctica, van facilitar un cercle per a què els companys i les companyes tinguessin l'oportunitat de compartir la seva experiència. 




I, a més, l'alumnat d'FP es va mostrar molt agraït per l'acompanyament i els hi van demanar si podien tornar, a lo qual les alumnes es van moltrar disponibles. L'alumnat d'FP va obsequiar a les companyes amb un pastís deliciós elaborat per ells mateixa!




Enol, Manuel, Shayan, Edo, Noelia i Tete van oferir el servei a un altre grup de primer d'ESO de l'IES Macabich. 


Manu els hi mostra la postura de "cos atent"
         
I després de la feina... la recompensa: Celebrem! 


El centre ens va convidar a un esmorzar! Gràcies!



ENHORABONA A TOTHOM! PODEU SENTIR-VOS ORGULLOSES I ORGULLOSOS, EL PROFESSORAT HO ESTEM! GRÀCIES PER LA VOSTRA GENEROSITAT I BONDAT. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario